Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η Εγκύκλιος για τη σχολική βία

Εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για την ανάπτυξη και λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινομένων της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού.
Για να τη δείτε πατήστε εδώ

Παράλληλα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης εξέδωσε πολύ ενδιαφέρουσες οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες:  "Συνιστάται σε κάθε σχολείο να υιοθετείται ύστερα από δημοκρατική και ισότιμη διαβούλευση, με την ενεργή συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών, Σχολικός Κανονισμός, που να συνοψίζει και να εξειδικεύει τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και τους τρόπους επίλυσης διαφορών και διαφύλαξης της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου.
Η εκπόνηση του σχολικού κανονισμού με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών είναι μια ιδιαίτερα επίπονη διαδικασία, αλλά εξαιρετικά σημαντική, διότι μέσω αυτής αναδεικνύονται τόσο η γενικότερη δυναμική του εκάστοτε σχολείου όσο και η προσέγγιση της σχολικής κοινότητας σε θέματα λειτουργικότητας και επιδίωξης καλών σχέσεων ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.   
Ο Σχολικός Κανονισμός μπορεί να ανατροφοδοτείται  ύστερα από συζητήσεις, εφόσον προκύπτει η ανάγκη διευκρινίσεων ή τροποποίησης πρακτικών που ακολουθούνται στο σχολείο" 
Για να δείτε το ολοκληρωμένο σχέδιο σε επίπεδο σχολικής μονάδας:
Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου