Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ στο ΛΑΣΙΘΙ (Άγιος Νικόλαος)

Στους φιλόξενους χώρους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, με μεγάλη συμμετοχή, σήμερα Τρίτη 01/04/2014, ολοκληρώθηκε η ενημερωτική συνάντηση του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ με τους Υπευθύνους Πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού των σχολείων της Α/θμια και Β/θμιας Ν. Λασιθίου. 
  • Ο Προιστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης ΠΕ ΠΕΡΙΚΛΕΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, αναφέρθηκε στην ίδρυση του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ και στις σχετικές νομοθετικές προβλέψεις που το στηρίζουν. 
  • Ο Συντονιστής Δράσεων του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό στην Κρήτη, ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΤΖΙΝΗΣ, μίλησε για το οργανόγραμμα του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ, τις ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα για τη δημιουργία δικτύου πρόληψης και στήριξης, και τις στοχεύσεις του: ευαισθητοποίηση για  το φαινομένο, τη διάχυση καλών πρακτικών, την δημιουργία τοπικών δικτύων πρόληψης.
  • Η Ψυχολόγος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ, τοποθετήθηκε στα ζητήματα των όρων "σχολικός εκφοβισμός" και "συγκρούσεις". Στα είδη του φαινομένου, και στις διαδικασίες πρόληψης του φαινομένου από τη σχολική κοινότητα. 


Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι συνάδελφοι μίλησαν για την αναγκαιότητα της επιμόρφωσης στο ζήτημα του εκφοβισμού, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ώστε να ευαισθητοποιήσουν όλους του εμπλεκόμενους, αλλά και  στην αποφασιστικότητα που υπάρχει στα σχολεία, ώστε η βία και  ο εκφοβισμός να γίνει παρελθόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου