Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Μια θαυμάσια ταινία του 1ου Δ. Σ. Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου, για την ημέρα που είναι ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό!

Η ταινία μικρού μήκους «Γιατί..» προσπαθεί να στείλει μηνύματα αλληλεγγύης και σεβασμού στα παιδιά εκείνα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση από άλλα παιδιά του σχολικού τους περιβάλλοντος. Δεν είναι δίκαιο να κρίνεις τον άλλον από την εξωτερική του εμφάνιση, την εθνικότητα, την θρησκεία, ή το χρώμα του και να μην του δίνεις την ευκαιρία να σου δείξει ποιος πραγματικά είναι. Η ενσυναίσθηση είναι μια δεξιότητα που πρέπει να καλλιεργείται στους ανθρώπους από νωρίς… Γιατί μόνο αν μπεις στην θέση του άλλου θα τον καταλάβεις και θα τον κάνεις φίλο σου!  
Η επίσημη παρουσίαση της ταινίας θα γίνει στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού την ημέρα που είναι ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό (Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 9.00 το πρωί)  από τον Διευθυντή του Σχολείου Γιάννη Μιχελάκη. Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να συμμετέχουν, η σχολική σύμβουλος κυρία Μαρία Δρακάκη, ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου κος Γιώργος Μαρκατάτος, ο υπεύθυνος σε θέματα σχολικής βίας κος Μεντζίνης, Εκπρόσωπος του Δήμου, η κυρία Βασιλική Μαντούλκα υπεύθυνη του γραφείου πληροφόρησης της Ε.Ε. στην περιφέρεια  Κρήτης, και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με τους γονείς τους.
Αξίζει να πούμε πως η ταινία συμμετέχει στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία», που γίνεται υπό την αιγίδα της  Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση  Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Δικτύου Αγωγής Τηλεόρασης, της Ελληνικής Ραδιοφωνικής Τηλεόρασης,  του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και η Δ/νση Ραδιοτηλεόρασης.
Επίσηςσυμμετέχει και στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ ταινιών μικρούμήκους on-air festival που πραγματοποιείτα ισε συνεργασία  του Southern Education Center  Environment and the City of Sorrento, with the auspices of the School Office Campania Regional and eTwinning Campania

Συντελεστές της ταινίας  είναι η ΣΤ 2 τάξη του 1o Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού Ηράκλειο Κρήτης και η ψυχή της προσπάθειας η δασκάλα της τάξης κ. Μαρία Μελεσσανάκη!
Queststar: Οι εκπαιδευτικοί Αναστασία Καραβόλια, Πόπη Παπαδήμου, Τάσος Παπαδάκης.
Και λίγα λόγια για την ταινία:
«Ο Χανς ένας μαθητής 12 ετών μεγαλωμένος στην Γερμανία έρχεται στην Ελλάδα να ζήσει, όταν ο ελληνικής καταγωγής πατέρας του αναλαμβάνει το στήσιμο μεγάλης Γερμανικής εταιρίας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έρχεται με την μητέρα του, ( Γερμανίδα με πολύ μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα),  στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού για να κάνει την εγγραφή του…  κι εκεί άρχισαν όλα!»
Μπορείτε να δείτε την ταινία στις Δ/νσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου