Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Πρόσκληση Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής, Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, αρμοδιότητας Σχολικού Συμβούλου Α. Κατσαγκόλη, σε βιωματικό εργαστήριο για την Ενδοσχολική βία και τον Εκφοβισμό.



   Καλούνται οι Εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπ/σης Ν, Ηρακλείου (αρμοδιότητας Σχολικού Συμβούλου Α. Κατσαγκόλη),  να συμμετέχουν σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός: Μαθαίνω-Προλαβαίνω-Αντιμετωπίζω», την Τρίτη 08/04/2014 και ώρα 12:00 – 14:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου Γυμνασίου & 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου (Παπαπέτρου Γαβαλά-Μόρνου).

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι και ομαδικό φαινόμενο, καθώς δεν αφορά μόνο το μαθητή που εκφοβίζει και εκείνον που εκφοβίζεται, αλλά και όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν την ύπαρξή του, δηλαδή τους παρατηρητές, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μαθητές είτε ενήλικες.
Σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου είναι η αξιοποίηση του από τους εκπαιδευτικούς (Βιωματικές Δράσεις, Ερευνητικές Εργασίες) για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Ειδικότερα, το διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί έχει σαν στόχο:
• Την εννοιολογική προσέγγιση και εξοικείωση των μαθητών με τον όρο Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός
• Την κατανόηση του συναισθηματικού κόσμου των παιδιών που εκφοβίζονται , των παιδιών που εκφοβίζουν αλλά και των παιδιών που παρατηρούν
·      Την παρουσίαση βασικών τρόπων αντίδρασης στο φαινόμενο από τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες
Επίσης ο εκπαιδευτικός, μέσω του διαδραστικού υλικού, θα μπορέσει να επεξεργαστεί το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού μέσα από την οπτική εικόνα του:
• Παιδιού που εκφοβίζεται
• Παιδιού που εκφοβίζει
• Παιδιού παρατηρητή / παρατηρήτριας

Λόγου της βιωματικής μορφής του επιμορφωτικού προγράμματος, θα δημιουργηθεί ένα τμήμα των 20 ατόμων. Οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι Φυσικής Αγωγής είναι απαραίτητο να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στη σελίδα του Σχολικού Συμβούλου Α. Κατσαγκόλη : http://users.sch.gr/akatsag/#!lessons_page_2013_2014   (Σεμινάρια 2013-2014     Τίτλος Σεμιναρίου      Δήλωση Συμμετοχής), έως και: Σάββατο 05/04/2014.
(control + κλικ για χρήση σύνδεση σε όλα τα υπογραμμισμένα).  
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (χρόνος υποβολής της αίτησης).
Την Τετάρτη 02/03/2014  θα αποσταλεί στις σχολικές μονάδες ο πίνακας των επιλεγέντων εκπαιδευτικών.
Το διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό θα δοθεί σε USB που θα φέρουν μαζί τους οι συμμετέχοντες.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους εκπαιδευτικούς ΠΕ11 των σχολείων τους και να διευκολύνουν την συμμετοχή των επιλεγέντων εκπαιδευτικών στο βιωματικό εργαστήριο, εφόσον δεν παρακωλύεται η εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου